õigusabi ja inkasso

Mis on eraisiku pankrot?

By august 5, 2020 No Comments

Eraisiku pankrotist oleme me rääkinud lähemalt siin postituses. Sisuliselt tähendab see, et kohus tunnistab inimese täielikult maksejõuetuks ja selline olukord on pikaajaline ehk pole erilist lootust, et asjad näiteks lähikuudel paraneksid.

Eraisiku pankrot on väga äärmuslik meetod ja pankroti väljakuulutamine ei ole lihtsamate killast. Esiteks tuleb kohtule teha pankrotiavaldus ning kui avaldus võetakse menetlusele, siis määratakse sellele ajutine haldur, kes vaatab, kas sul on piisavalt vara, et võlad ja üldised pankrotimenetluse kulud katta. Kui sul pole piisavalt varasid, siis menetlus lõppeb.

Seega tähendab pankrotimenetlus, et kui sul ei ole üldse vara ja oled täiesti rahatu, siis ei päästa olukorda ka eraisiku pankrot. Ainus, mis päästab, on sissetuleku suurendamine.